Fetaostpaj med svarta oliver och rödkålscoleslaw glutenfritt
När våran mormor fyllde 80 år hade hon lagat småpajer med fetaost och oliver och jag tyckte det var så himla gott så därför gjorde vi det till middag idag tillsammans med en colelsaw på rödkål.

RECEPT:
Pajdeg
3dl mjöl - jag brukar ta 1dl rismjöl, 1dl mandelmjöl 1dl bovetemjöl.
2msk vatten
100g smör
Äggstanning / Fyllning
3 ägg
3dl mjölk
1st fetaostpaket
Svarta oliver
ca 100g riven ost
Örtsalt
Basilika
Coleslaw
ca 200-300g rödkål
2 morötter
1/2 rödlök
1 msk majonnäs
ca 1-2dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
salt
svartpeppar
Slå på ugnen på 200 grader. Blanda ihop allt till pajdegen, knåda ut, nagga och förgrädda i 10 min. Blanda ihop äggstanningen och sätt i fetaost och oliver, riv ner hälften av osten i balndningen och krydda. Jag brukar använda Herbamares örtsalt. Häll ner fyllningen i pajskalet och toppa med resten av den rivna osten och lite basilika. Grädda ca 25min.
Skär rödkål och rödlök i tunna strimlor, riv morot och blanda i hop med övriga igredienser. Smaka av med salt och kryddor. Blir oftast godast dan efter när smakerna har fått dra ett tag. Smaklig måltid!
Blir paj ikväll så ska testa det här pajskalet istället. Jag brukar annars göra en variant med ägg,sesamskal och mandelmjöl.