Morotskaka glutenfri

Recept:
Kakbotten
- 3dl mandelmjöl
- 1dl rismjöl
- 0,5dl hasselnötsmjöl
- ca 330g riven morot
- 3dl socker
- 4st ägg
- 2tsk bikarbonat
- 2tsk bakpulver
- 1tsk kanel
Glasyr
- 100g mjukt smör
- 300g philadelphia
- 2dl florsocker
- 1tsk citronsaft
Gör såhär:
Sätt ugen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser. (Mjölerna kan man anpassa lite efter vad man har hemma för tillfället).
Riv morötterna ca 4-5 st beroende på storlek.
Vispa socker och ägg pösigt.
Rör ner mjölblandningen i sockret och äggen, blanda sedan ner det smälta smöret och morötterna.
Smörj formen. Jag har använt denna från IKEA i storlek 32cmx23cm innermått. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Låt kakan svalna innan du sätter på glasyren. Jag brukar skära bitarna först och spritsa ut glasyren efteråt för minsta möjliga kladd.
Muuuums!