Morotskaka glutenfri

 
Recept:
 
Kakbotten
  • 3dl mandelmjöl
  • 1dl rismjöl
  • 0,5dl hasselnötsmjöl
  • ca 330g riven morot
  • 3dl socker
  • 4st ägg
  • 2tsk bikarbonat
  • 2tsk bakpulver
  • 1tsk kanel
Glasyr
  • 100g mjukt smör
  • 300g philadelphia
  • 2dl florsocker
  • 1tsk citronsaft
Gör såhär:
 
Sätt ugen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser. (Mjölerna kan man anpassa lite efter vad man har hemma för tillfället).
Riv morötterna ca 4-5 st beroende på storlek.
Vispa socker och ägg pösigt.
Rör ner mjölblandningen i sockret och äggen, blanda sedan ner det smälta smöret och morötterna.
Smörj formen. Jag har använt denna från IKEA i storlek 32cmx23cm innermått. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Låt kakan svalna innan du sätter på glasyren. Jag brukar skära bitarna först och spritsa ut glasyren efteråt för minsta möjliga kladd.
 
#1 - - Anonym:

Muuuums!